Schrijfster Laura Wientjes

Laura Wientjes bracht in 2022 haar debuutroman De Cacaoboom uit. Met plezier en nieuwsgierigheid las ik het in één ruk uit. Ze is ondertussen druk bezig met haar tweede boek. En nou wil ze dat wat groter aan gaan pakken!

De ontmoeting 🤝
Als twee schrijfsters konden we het al snel goed vinden tijdens het ontwikkeltraject van Zinnig Zuiden in 2023. We deelde verhalen over schrijven en creatief ondernemer zijn.

Marketing sparring 🍌
Ondanks haar eigen ervaring in marketing kwam ze er niet uit hoe ze het voor haar tweede boek aan wilde pakken. Soms sta je zelf ergens te dicht op. ‘Wil je een keer meedenken?’. ‘Natuurlijk!’.
Ze had zelf vooraf concrete vragen genoteerd én we hadden ruimte voor een brainstorm. We gingen aan de slag met whiteboard en marker; soms hoeft alleen iets zwart op wit te gaan om het duidelijk te krijgen. Na de sessie had ze veel meer helderheid in haar identiteit als schrijfster, een strategie voor content en wat ze met de wereld wilde delen. Van losse flarden en ideeën kwamen we samen tot richting en structuur. Ze schrijft zelf over de sessie in een Instagram bericht.

“Duidelijke communicatie, inspiratievolle sessies en fijne afstemming met elkaar. Op die manier weet je wat je kunt verwachten. Het heeft me zeker verder gebracht.”

Laura Maria Wientjes